0% Complete
صفحه اصلی
/
نهمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
بررسی نقش معلمان در انتقال به عصر دیجیتال و چالش های پیش رو
نویسندگان :
مریم خادمیان
1
مهدی حقیقی
2
سعید محسنی پور
3
فرشته آقاجانی
4
زهرا قاسم زاده
5
1- ساری ناحیه 1
2- آموزشوپرورش محمودآباد
3- دبیرستان شهید اژه ای
4- هنرستان مائده
5- دانشگاه فرهنگیان فاطمه الزهرا ساری
کلمات کلیدی :
معلم،عصر دیجیتال،فناوری،خلاقیت
چکیده :
در دوران معاصر، داشتن شایستگی دیجیتال شامل نه تنها دسترسی به فناوریهای اطلاعات و ارتباطات (ICT) و استفاده از آنها، بلکه کسب دانش و مهارتهای مناسب مرتبط با آن نیز میشود. در مورد شایستگیهای دیجیتال معلمان، تحقیقات این حوزه اغلب بر فرصتهای توسعه حرفهای موجود تمرکز دارند، اما کمتر به نگرشهای شخصی معلمان پرداخته میشود. از دیدگاه ما، موفقیت فرآیند توسعه شایستگی دیجیتال به میزان زیادی به تأمل واقعی و مؤثر معلمان بر خود بستگی دارد. در این چارچوب، شایستگی دیجیتال میتواند به یک بخش ضروری از خودارزیابی معلمان تبدیل شود و به یک نیاز واقعی در بازار عمدتاً عرضهمحور توسعه حرفهای بدل گردد. هدف این پژوهش مروری بررسی وضعیت کنونی شایستگی دیجیتال و امکانهای توسعه آینده در میان معلمان بود. افزون بر این، این تحقیق تلاش داشت نیازهای واقعی معلمان را شناسایی کند. نتایج تحقیقات نشان میدهد که معلمان فعال در آموزش حرفهای دیدگاهی مثبتتر از حد انتظار نسبت به شایستگی دیجیتال خود دارند. یکی از یافتههای نوین این پژوهش این است که تأمل واقعی بر خود، یک ویژگی اساسی در حرفه معلمی است و نقش مهمی در توسعه شایستگیها ایفا میکند. در این زمینه، یکی از یافتههای کلیدی این تحقیق این بود که معلمان به طور قوی نیاز خود را به کارگاهها/دورههای آموزشی موضوعی و رایگان که مبتنی بر اصول آموزشی و مرتبط با رشته آنها باشد، ابراز کردند. این کارگاهها میتوانند درباره عملکرد ابزارها و پلتفرمهای جدید ICT و کاربردهای آنها در کلاس درس باشد. نقش معلمان در قرن حاضر در دنیای در حال تغییر پیچیدهتر شده است و دانش تقریباً نامحدود است. از معلمان انتظار میرود که نه تنها در قبال آموزش خود بلکه در قبال یادگیری دانشآموزان خود نیز به فناوری گرایش داشته باشند. این تغییر مستلزم یک جهتگیری جدید در آموزش است که بر خلاقیت، ابتکار، نوآوری، ارتباطات و همکاری تاکید دارد. در عصر دیجیتال، معلمانی مورد نیاز هستند تا بتوانند با زمان همگام شوند و بتوانند نقشهای مختلفی را به عنوان حاملان تغییر، مشاوران یادگیری ایفا کنند. معلمانی که دارای حس انسانیت، اخلاق، حساسیت اجتماعی بالا، منطقی و صادق هستند تا بتوانند در محیط آموزشی پویا به خوبی کار کنند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
سازمان امنیت ملی آمریکا (N S A)
حمزه عباسی
بررسی تأثیر روشهای مختلف تدریس بر درک ریاضی دانشآموزان پایه پنجم ابتدایی دبستان یحیی ملا در سال 1403
مهدی احمد کیا دلیری
چگونه با روش تشویق ومحبت، اعتماد به نفس وتوانایی دانش آموز کلاس ششم ابتدایی را درانجام کارهای روزانهی کلاسی تقویت نمودم؟
مرضیه فتحعلی نژاد فانی
آسیب های ورزشی عوامل موثر بر اعتیاد (افراط ) در ورزش
فائزه شیرج کلاری - سهیلا نور تیلوری - معصومه پلنگیان - معصومه بزرگی
بررسی تاثیر مشارکت مدرسان داخلی بر بهبود روند آموزش و توسعه منابع انسانی در دوران کرونا مطالعه موردی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان
فائزه فربد - مهدی جباری - علیرضا باباحسنی
تاثیر روش تدریس حل مساله بر خلاقیت ریاضی دانش آموزان پسر پایه ششم شهرستان ساری ناحیه یک
مبینا عاشوری - سیمه نامدار - مائده علیزاده
بازنمایی تجارب معلمان در اجرای کلاس معکوس در ایران : مزايا ، معايب و ارايه راهكارها
سوسن نوروزی - فرنوش رقابی
بررسي علل استرس امتحان در دانش آموزان متوسطه شهرستان خدابنده
ناصر عباسی - مریم حسینی زرین گل
بررسی تاثیرتشویق در افزایش یادگیری دانش آموزان
امید مرادی شورکایی - فاطمه زال نژاد - سارا سادات هاشمی
بررسی وضعیت کمبود آب و آلودگی منابع آب
فاطمه خزایی کوهپر - معصومه خزایی کوهپر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 40.3.0